Nieuws

Snelschaaktitel voor Bryan Wijk

Op de clubavond van 18 mei is het officiële Witte Paard snelschaakkampioenschap gespeeld. Altijd lastig om hiervoor een geschikte datum te vinden en ook nu moest een aantal spelers dit belangrijkste toernooi aan zich voorbij laten gaan. Zoals bijvoorbeeld de winnaar van het paaseierensnelschaak Piet Zegers. Maar uiteindelijk waren toch alle spelers die dit evenement in de afgelopen jaren gedomineerd hebben aanwezig en rolde er een interessante tienkamp uit. Bryan Wijk was hierin oppermachtig en won al zijn partijen!

Waarmee de kous echter nog niet af was want als compromis tussen de echte 'die-hards' en de spelers die een halve competitie wel genoeg vonden was besloten om de hoogste vier nog een keertje met verwisselde kleuren tegen elkaar aan te laten treden. Hoe daarin de resultaten uit de 'voorronden' verdisconteerd zouden worden was nog even een punt van discussie tot iemand op het lumineuze idee kwam om het systeem uit de Belgische Voetbal competitie toe te passen. Daarin worden de tot dan toe behaalde scores gehalveerd wat in dit geval erop neerkwam dat de voorsprong van Bryan op naaste concurrent Alexander Kretzschmar teruggebracht werd naar 1 punt met een halfje daarachter op het vinkentouw nog Chris de Saegher en Paul van Haastert. Laatstgenoemde bleek zijn kruit te hebben verschoten en uw verslaggever voorkwam een spannende apotheose door Alexander te verslaan en tegen Bryan na een volledig mislukte opening nog net een onverdiend halfje binnen te halen. Bryan dus de nieuwe kampioen en die gaf dit nog wat extra glans door in een spectaculaire slotpartij net wat meer tijd dan Alexander over te houden. 

Waarmee de volgende EINDSTAND werd bereikt:

1. Bryan Wijk  9 - 9 + 2½ uit 3  2. Chris de Saegher  6 - 9 + 2½ uit 3  3. Alexander Kretzschmar 7 - 9 + 1 uit 3  4. Paul van Haastert  6 - 9 +  0 uit 3  5. Jaap de Berg  4 - 9  6. Emil Aktas 4 - 9  7. Piet van Tellingen  2½ - 9  8. Robin Mandersloot  2½ - 9  9. Rob van Praag  2 - 9  10. Leendert Saarloos  2 - 9