Nieuws

Simultaangevers kennen geen genade

Staat bij de senioren de eerste clubavond altijd in het teken van vergaderen (en ditmaal ook een ludieke verhandeling over intuïtie), bij de jeugd worden de schaakstukken direct te voorschijn gehaald. En dan ook nog eens extra veel want eenieder speelt aan zijn eigen bord in een simultaan tegen de sterkste jeugdspeler(s).

Ditmaal leek een kloksimultaan van de topdrie van vorig seizoen de beste optie, temeer daar er dan ook geen uitloop tot ver na achten mogelijk was.

Vooral bij de 'uitdagers' was soms te merken dat de schaakstukken in de vakantie niet uit de doosjes waren gekomen. Dit gecombineerd met soms uitgekiende nieuwe openingen van de kant van de simultaangevers resulteerde in het nodige aantal partijen dat binnen een mum van tijd beslist was. Bob kon daardoor uiteindelijk zelfs vijf tegenstanders aan zijn zegekar binden. Hajo kreeg als laatkomer Emil nog voor zijn kiezen en niet verrassenderwijs was dat de enige speler die een positief resultaat wist te behalen. Jelle kon het bij 3 tegenstanders laten maar had in ieder geval zijn handen vol aan Joerie die op zeker moment een kans miste een klopjacht op de witte koning in te zetten.

Als we het volgend jaar weer op deze manier gaan doen dan zou er van de kant van de trainers in ieder geval wat extra bijsturing in de openingsfase gegeven moeten worden!