Nieuws

Eerste plaats Piet Zegers, Joop Dragstra tweede bij NHSB-lenteveteranen.

Twee van onze zeven deelnemers aan het lenteveteranentoernooi van de NHSB, dat van 9 maart tot en met 20 april op zeven woensdagmiddagen in het Hoornse verpleeghuis Lindendael werd gehouden vielen in de prijzen.

Piet Zegers leverde in groep B een uitzonderlijke prestatie. Hij won zes partijen achtereen en sloot met een remise in de laatste ronde het toernooi af met 6½ uit 7, waarmee hij de nummers 2 en 3 1½ punt achter zich liet.
Joop Dragstra moest zich in groep C eenmaal wegens ziekte afmelden, wisselde verder overwinningen af met remises en eindigde uiteindelijk met 5 punten als gedeeld 2e.
Onze andere deelnemers kwamen hoogstens tot 50 %. Deze score werd behaald door Jan Brink en Paul van Haastert die in de laatste ronde in groep A tegen elkaar remise maakten.
Jan Rot kwam in deze groep, die met overmacht werd gewonnen door Heerhugowaarder Piet de Haas (6½ uit 7) tot 3 uit 7.
Onze tweede vertegenwoordiger in groep B, Hans van Heems, kwam niet verder dan een remise. Met bijtelling van 1 ½ reglementair punt eindigde hij op de voorlaatste plaats. Excuus mag zijn dat hij ook de laagste rating had.
Piet van Tellingen begon in groep C met ½ uit 3 maar haalde uiteindelijk nog 3 punten, gezien zijn op een na laagste rating nog niet eens zo slecht.
Het was met 88 deelnemers in 4 groepen weer een geslaagd, gezellig toernooi, waarin toch vaak fel werd gestreden. De nieuwe wedstrijdleider, Gerard Groot, zorgde voor een vlekkeloos verloop.