Nieuws

Geen podiumplaatsen in Sint-Pancras

Het nieuwe schaakjaar werd op jeugdschaakgebied ingeluid met de Grand Prix Alkmaar. Plaats van handeling wederom Dorpshuis De Geist in Sint-Pancras. Een recordaantal van maar liefst 16 groepen waarbij onze club helaas alleen in de bovenste helft vertegenwoordigd was.

Teun trof in groep 5 weer de zwaarste tegenstand en bleef ditmaal op 2½ uit 7 steken. Het halfje kwam overigens op curieuze wijze tot stand toen hij aanvankelijk een matnet met dame en toren toeliet. De matzet moest echter door de toren en niet met de dame uitgevoerd worden, die gepend stond. Maar beide spelers zagen dit niet en Teun stak zijn hand al uit ten teken van overgave. Toen op eigen gezag maar even gewezen op de beide koningen die schaak stonden en als een soort van Salomonsoordeel de partij remise verklaard.  

In groep leek Marnix na 5 ronden op schema te liggen om in ieder geval een beker binnen te halen. Maar aan zijn score van 3½ punt kon hij helaas in de laatste 2 ronden niets meer toevoegen en dat was vooral in de voorlaatste partij niet nodig geweest. Gelukkig viel hij nog wel in de prijzen bij de verloting onder de goede antwoorden van het schaakprobleem. In dezelfde groep zat Thijs en na zijn successen in de vorige 2 toernooien was het natuurlijk niet zo verrassend dat hij ditmaal met lege handen bleef staan. Maar het lukte om in iedere partij de huid zo duur mogelijk te verkopen en dat leverde nog wel de nodige spektakelpotjes op waarbij de koning van de tegenstander nog menig angstig moment moest doorstaan!  

Volgende toernooi alweer op 24 januari in Santpoort en daar kunnen de verloren ratingpuntjes door sommigen vast weer ingewisseld worden voor een prijs!