Nieuws

Fotoverslag Grand Prix Hoorn 2015

Rechts op de foto de enige Witte Paarder die in de prijzen viel: Sander Worm, derde in groep 7.

 

Marnix Dusebout had in ronde 1 tegen Colin Laan (van de organiserende vereniging) meteen een hele enerverende partij waarin hij ondanks een kwaliteit achterstand sterk terugkwam maar op zeker moment helaas mat in 2 miste. Op de foto is de batterij van dame en toren te zien waarmee dit had kunnen gebeuren.

 

In een Vierpaardenspel keurig de loper actief op g4 gezet! Desondanks in groep 5 slechts een zevende plek voor Marnix die volgende keer vast weer beter met zijn kansen omgaat!

 

Sander in een bekende stelling met kansen voor beide partijen. Voor een derde prijswinnaar haalde hij met 5 uit 7 een relatief hoge score (één nederlaag en twee remises) maar hij had de pech dat er twee spelers waren die nog minder weggaven.

 

Teun Holtman krijgt hier aan het rechterbord tegen de latere winnaar Jurriaan Boeren (HWP Haarlem) te maken met een heuse 'Traxler-aanval' (1.e4,e5 2.Pf3,Pc6 3.Lc4,Pf6 5.Pg5,Lc5!?) maar weet via koel verdedigen de zwarte aanvalsstormen op te vangen en scoort één van zijn 4 punten in groep 4. Helaas eindigt hij gedeeld derde met degene waarvan hij verloren heeft (links op de foto Sara Najetovic (Opening 64)) zodat hij op onderling resultaat een beker misloopt.