Nieuws

Verslag jubileumreunie

Het Witte Paard was (op 15 oktober j.l.) 75 jaar jong!

De reünie, die werd gehouden op 24 oktober was een bijzonder gezellige gebeurtenis, waar veel oudleden acte de presence gaven.

Aan de beide simultaanseances werd door in totaal 42 schakers meegedaan.

Dimitri Reinderman behaalde

tegen een voor simultaanbegrippen hoge gemiddelde tegenstand van ca. 1800 de fraaie score van 19½ uit 22. Remise moest hij toestaan aan Wim Luberti en tegen Jan Roebers en Wout Waagmeester dolf hij het onderspit.

De volgende spelers werden zonder pardon naar een nederlaag gespeeld, in een enkel geval door rampspoed in de opening of een duivelse tactische aanvalswending maar doorgaans na het grootmeesterlijk uitmelken van een positioneel voordeeltje:

Yong Hoon de Rover, Michel Abbink, Cor van Dongen, Kees Dekker, Paul van Haastert, Jaap de Berg, André Meester, Ludo Medemblik, Roland van Soest, Leendert Saarloos, Fred van Draanen, Kristian Stam, Hans van Heems, Jean Louis van Ollefen, Bob de Wit, Cees Janssen, Mark de Waal, Emil Aktas, Noa Disbergen. 

Manuel Bosboom kende wat meer mededogen: een score van 13½ uit 20 tegen gemiddeld 1700. Dichter gesitueerd bij het café werd hier soms meer de 'koffiehuisstijl' gehanteerd, vooral door de simultaangever zélf! Tevens coulantie in vervlakte stellingen.

Stan Oei (in 'Bosboomiaanse' stijl!), Alexander Kretzschmar (speelde hij op zaterdag ook maar zo!), Willem Kuiper (mocht 'zo maar' een toren incasseren) en Nico Hauwert (op 'ausdauer') wisten hem te verslaan en remises waren er voor Robin ManderslootJan BrinkPiet ZegersJan Ero en Adriaan Okker.

De zegekar van Manuel was gevuld met Wilco v/d Gracht, Jannes van Loon, Pim van Haastert, Wouter de Vries/Jan Rot, Theo Janssen, Remco ten Hagen, Piet van Tellingen, Dirk Kerkhoven, Dirk Kamperman, Paul Groot, Hajo Bons.

 

Voor een uitgebreide impressie hadden de bestuursleden op deze avond net even te veel zélf omhanden maar 'gelukkig hebben we de foto's nog!'. Zie de collages elders op de site.