Winst voor Witte Paard viertal

Voor ons derde team ging gisteravond even verrassend als onverwacht de viertallencompetitie van start. De indeling daarvan was pas enkele dagen daarvoor op de NHSB-site gepubliceerd en de jeugdspelers hadden inmiddels de verjaardag van clubgenoot Tim Gras in de agenda staan. Gelukkig was de opkomst voor de Keizercompetitie zodanig goed dat er geen basisspelers van het eerste of tweede ingezet hoefden te worden (hetgeen namelijk wel toegestaan is!). In plaats daarvan een mooi representatief team met 'sterinvallers' Hans van Heems en Piet van Tellingen voor wie het aan de topborden van de vierde klasse ook nog wel een aardige uitdaging is.

Dat bleek ook wel toen Hans op een behoorlijk verzet stootte nadat hij via zijn vertrouwde gedegen openingsspel een pionnetje had buitgemaakt. In het eindspel bleven de witte toren en loper te actief om verdere winstpogingen te rechtvaardigen. Piet was zelfs een eindspel ingegaan met een stuk meer! Maar ook daar compensatie voor de tegenpartij in de vorm van een actief opgestelde toren en loper. Uiteindelijk moest Piet zijn stuk weer inleveren en resteerde een verloren toreneindspel.

Paul had in een Siciliaan mooi geprofiteerd van een verkeerde paardmanoeuvre en kon met tempowinst zijn b-pion opspelen met dubbele aanval. Met een stuk meer vervolgens de nodige gevaren bezweren en tot slot een fraai schijnoffer met de dame waarmee hij ook nog eens twee pionnen won waarna zijn tegenstander het wel geloofde. Een prima punt dus!

Maar de heldenrol was voor Albert weggelegd! Na een ingewikkelde opening was hij een kleine kwaliteit (twee stukken voor een toren) voorgekomen en toen zijn tegenstander een paar pionnetjes op de damevleugel meesnoepte groeide dat zelfs uit tot vier stukken voor een toren. Die stonden gelukkig actief genoeg opgesteld om de matdreigingen langs de tweede rij op te vangen en toen één van de zwarte torens ook nog eens ingesloten raakte was het winnende punt een feit!

Volgende wedstrijd op 9 december tegen Vredeburg die in verband met een receptie in Het Guisveld waarschijnlijk in Limmen gespeeld gaat worden.

Witte Paard v  -  De Wijker Toren v2  2½ - 1½

(Hans van Heems 1523 - Pat Gallagher 1359  ½ - ½, Piet van Tellingen 1369 - Willem Spanjaard 1278  0 - 1, Paul Groot 1303 - Ron Lameris 1382  1 - 0, Albert de Wit .... - Henk Aaldring 1125   1 - 0)