WP jeugd alleen op pad

In de maand februari opnieuw drie toernooien  met maar 1 Witte Paard deelnemer. Nu is dat voor het Noord-Hollands Kampioenschap niet zo vreemd gezien het selecte gezelschap en sterke tegenstand. Bij de A-jeugd slaagde Bob de Wit er wederom in om de tweede prijs binnen te halen en ditmaal liet hij daarmee ook 2 spelers achter zich! 

Bij de E-pupillen (geboortejaar 2006) kon Marnix Dusebout de verwachtingen niet helemaal inlossen. Op rating als zesde geplaatst kwam hij in een veld van 20 deelnemers uiteindelijk niet verder dan een score van 3 uit 7 en een twaalfde plaats. Wel nadat hij het gehele toernooi in de voorste gelederen te vinden was geweest en het in ronde 2 de uiteindelijke nummer 2 heel moeilijk had weten te maken! Maar ja, die krappe bedenktijd van 15 minuten voor de gehele partij zorgt wel vaker voor uitslagen in strijd met het wedstrijdbeeld.

Dat een week later bij de GP Castricum ook niet meer dan 1 Witte Paarder in de uitslagen terug te vinden is geeft meer te denken. Gelukkig wél op de derde plek en dat is voor Teun Holtman een knappe prestatie te noemen want hij was nog nooit zo hoog ingedeeld (groep 3). Na een nederlaag en een vrije ronde kwam de puntenmachine goed op gang met overwinningen in ronden 3 t/m 6. En die moesten soms ook nog met de nodige 'hardheid' (goed terugknokken vanuit moeilijke positie en de laatste fout van de tegenstander meedogenloos afstraffen) binnengehaald worden! In de laatste ronde kon er zelfs nog een gooi worden gedaan naar de eerste prijs maar helaas werd een verdekte aanval op de dame even gemist. 

Op 20 maart in Heiloo vast en zeker heel wat clubgenoten meer van de partij!