Viertal wint van Volendam.

Na een wedstrijd met wisselende kansen boekte ons viertal in zijn tweede wedstrijd de eerste overwinning. Het bezoekende viertal van Volendam werd met een 2½-1½ nederlaag naar huis gestuurd.

Na de openingsfase zag het er voor ons niet ongunstig uit maar vervolgens kwamen er wat problemen.
Hajo raakte een kwaliteit achter en moest al vrij snel de ongelijke strijd staken.
Ook voor Jelle zag het er, na winst van twee pionnen maar verlies van een stuk, zorgelijk uit. Zijn tegenstander was echter zo goed om een paard te laten opsluiten en daarna ook nog een loper via een paardvork te verspelen. Vervolgens maakte Jelle het met een reeks vrijpionnen in rap tempo uit.
Paul had inmiddels na een gelijkopgaande partij remise gemaakt en alle ogen waren gericht op het bord van Emil, die zijn debuut maakte in de NHSB-competitie. Nadat zijn tegenstander in plaats van een waarschijnlijk beslissende slag te slaan zijn paard terugtrok kreeg Emil tegenkansen. Een schijnoffer leverde hem groot voordeel op en even later liet zwart de 8e rij onbewaakt, met mat als gevolg.
Het Witte Paard v – Volendam v 2½-1½.
Paul Groot (1293) – Jan Sier ½-½, Hajo Bons (1191) – Jan Schilder (1315) 0-1, Jelle Groot – Jan Ettema (1230) 1-0, Emil Aktas – Mark Zoetebier (j659) 1-0.