NHSB-bekerviertal naar volgende ronde.

In de laatste wedstrijd van de voorronde om de NHSB-beker speelde ons viertal in Wijk aan Zee tegen Paard van Ree. Op papier een niet al te lastige tegenstander en dat bleek ook. Met op de achtergrond de sonore stemmen van mannenkoor Wazmank, het klikken van biljartballen en de gesprekken aan de bar, kwamen we, opzij geschoven in de rookruimte van De Zon tot de maximale score (4-0).

André, met wit aan bord 1, won al snel een pion en toen de strijd echt leek te beginnen zette zijn tegenstander een toren ergens waar hij nou net niet naartoe moest. Praktisch gelijk met diens opgave streek ook mijn tegenstander aan bord 2 de vlag. In de opening verkeek ik me wel op zijn tegenkansen, maar na een ongelukkige paardzet die de kwaliteit kostte was het snel gebeurd.
Daarmee was de wedstrijd al beslist, want bij 2-2 zou de score aan het laatste bord afvallen.
Aan dat laatste bord was Hans echter niet van plan te verliezen. Hij kwam al snel een pion voor en na het neutraliseren van een matdreiging en dameruil haalde ook hij het punt binnen.
Restte nog de partij van Roland. Zijn tegenstander gaf op f2 paard en loper voor toren + pion, met aanvankelijk een nogal gesloten stelling. Roland wandelde rustig met zijn koning uit een mogelijke gevarenzone en zette na dameruil zijn lichte stukken op ideale plekken. Voor de zwarte torens was er weldra geen houden meer aan.
Onze volgende tegenstander zal van ander kaliber zijn: we spelen thuis tegen Purmerend. Voor 7 februari moet dat gebeuren.
André Meester – Wolter Vos 1-0, Anton Duin – Jan Rot 0-1, Roland van Soest – Roberto Ierschot 1-0, Frans Schoo – Hans van Heems 0-1.