Archief 2014-2015 (artikelen)

Witte Paard jeugd buiten de prijzen in afsluitende toernooien

De laatste toernooien van het seizoen waren voor de Witte Paard deelnemers vooral een leerschool.Om te beginnen het op Hemelvaartsdag gehouden Medi-Ma Toernooi in Purmerend waar Teun in groep 4 met een score van 3 uit 7 op een 5e plek uitkwam. Eenzelfde score voor Marnix een groep lager o.a. door een zege op Youri die niet tot scoren kwam. Dat was vooral jammer in zijn partij tegen de uiteindelijke groepswinnaar want na een geslaagde aanvallende openingsvariant had de jacht op de witte koning bekroond kunnen worden met een winnende toegangscombinatie.

Bij het laatste Grand Prix toernooi (de GP Haarlem in Driehuis) slechts 2 Witte Paarders. Bij Bob ging in groep 1 zo'n beetje alles mis wat maar mis kon gaan (ook vanuit kansrijke stellingen) en slechts één schamel puntje was zijn deel. Gelukkig tellen deze toernooien niet mee voor de seniorenrating! Teun kwam in groep 4 wederom op 3 uit 7 uit vooral omdat hij in de eerste 2 partijen wellicht nog niet helemaal uitgeslapen al snel een vijandelijke dame op bezoek liet komen. De andere partijen leverden als vanouds weer lange en enerverende partijen op, vooral op het gebied van eindspel.

Tenslotte werd op zaterdag 20 juni in Roosendaal de Nationale Pupillendag gehouden. Namens onze club had Marnix zich daarvoor weten te plaatsen, ditmaal in de oudste leeftijdscategorie (F). De concurrentie is daar inmiddels heel groot en sommige kinderen blijken in vergelijking met voorgaande edities een flinke sprong voorwaarts gemaakt te hebben. In het begin dus voornamelijk tegenstanders met een hogere rating maar de openingspartij had desalniettemin via een patgrap al een welkom halfje kunnen opleveren. Maar de tegenstander wenste zich niet bij 'aanraken is zetten' neer te leggen en Marnix dacht dat het voor de stelling toch niet meer uitmaakte. In de volgende partijen kon in de opening steeds de eerder opgedane ervaring toegepast worden dus voldoende kansen om de score alsnog te openen. Maar telkens lukte het niet om de beslissende tik uit te delen waarna de tegenstanders op dit niveau er als de kippen bij zijn om het initiatief over te nemen. Met de uiteindelijk onvermijdelijke 'bye' in ronde 6 kon de accu nog even worden opgeladen voor de laatste partij waarin eindelijk een tegenstander werd getroffen die zo af en toe op stap 1 niveau nog wel eens een stuk in de aanbieding deed. Een score van 2 uit 7 derhalve hetgeen in dit veld van 49 deelnemers een gedeelde 42e t/m 47e plek opleverde. Plus natuurlijk een schat aan ervaring! Streekgenote Stella Honkoop (Assendelft) wist als beste meisje 'overall' tweede te worden!

alt