Archief 2014-2015 (artikelen)

Update Grand Prix Cyclus

In het nieuwe kalenderjaar 2015 zijn ondertussen al weer de NHSB Grand Prix toernooien 5 t/m 7 afgewerkt. Namens Het Witte Paard bestaat 'de harde kern' inmiddels alleen nog uit Marijn, Teun en Marnix die allen twee deelnames aan hun totaallijst toevoegden.

Bij de GP Sint-Pancras (4 januari) hadden Teun (7e in groep 4) en Marnix (8e in groep 6) het in een relatief hoge groep zwaar te verduren maar Youri wist zich na een matige start met een score van 5 uit 7 naar de tweede prijs in groep 8 te spelen! Ook Elze Dusebout waagde zich weer eens in de toernooiarena maar in groep 11 (van de in totaal 14 groepen) bleek het gebrek aan schaakritme haar toch wat op te breken bij het spelen met de klok.

Slechts 2 Witte Paarders in de GP Castricum (1 maart) maar allebei prijs! Marijn eindigde met 4½ uit 7 als derde in groep 4 al had er wellicht nog meer ingezeten als zijn altijd fraaie aanvalsspel in één van zijn partijen niet in de kiem gesmoord was door een toevallig aanwezige maar niet minder duivelse verdedigingswending! Groep 6 waar Marnix in zat was ditmaal van een ander kaliber (in totaal 10 groepen) en met 5 uit 7 wist hij de tweede prijs te bemachtigen.

Een mooi deelnemersveld met 13 groepen bij de GP Heiloo (22 maart) maar helaas ook ditmaal slechts 2 Witte Paarders. Teun kwam net op rating wederom in groep 4 terecht en dat betekende dus weer de nodige leermomenten in doorgaans leuke partijen die soms tot het verre eindspel duurden. Met 2 uit 7 eindigde hij als zesde. Marijn scoorde in groep 5 maar liefst 6 uit 7 maar er was nog een 'baas boven baas' die alles won en zo net de eerste prijs wegkaapte.

De klasseringen in de totaalstand met tussen haakjes het aantal gespeelde toernooien:

A/B-categorie: Bob (3) 5e, Hajo (3) 6e, Joerie (3) 12e

C-categorie: Noa (1) 23e

D-categorie: Marijn (5) 11e, Youri (2) 53e

E-categorie: Teun (6) 3e, Marnix (6) 9e

Op Hemelvaartsdag (14 mei) het volgende GP-toernooi in Purmerend met hopelijk daarbij weer eens een flinke groep Witte Paarders!