Archief 2014-2015 (artikelen)

Driemaal prijs op NHSB Jeugdkampioenschappen

Februari is bij de meeste onderbonden altijd de maand van de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen en zo ook bij de NHSB. Vier Witte Paarders, verdeeld over 3 leeftijdscategorieën waren de strijd aangegaan. En drie daarvan vielen in de prijzen! Al lagen die in sommige gevallen voor het oprapen.....

Zo waren er afgelopen weekend in Haarlem bij de A-categorie uiteindelijk maar 2 spelers komen opdagen waaronder Bob de Wit. Tegen regerend kampioen Bastiaan Veltkamp (De Wijker Toren) had hij in de mini-match van 2 partijen volgens verwachting niet al te veel kans maar de beker voor de tweede prijs was natuurlijk binnen.

In de groep van Teun Holtman (Pupillen E) was de concurrentie aanzienlijk talrijker: 16 deelnemers. Daarvan was Teun op rating als derde geplaatst dus een gooi naar één van de 5 bekers en eventueel ook een NK-plek was de reële doelstelling. Maar in de tweede ronde werd al de eerste schade opgelopen tegen één van de meisjes die deze groep met harde hand regeerden. Een bliksemoverwinning in ronde 3 werd gevolgd door een remise tegen een meisjes-subtopper en toen in ronde 5 het muntje wederom de verkeerde kant opviel leek de kans op een hoge klassering verkeken. Maar afgezien van de toptwee (Stella Honkoop en Amelia Jonkman) verspeelde iedereen ook de nodige punten en zo kon het gebeuren dat Teun via een mooie zege op de uiteindelijke nummer 3 (Merijn Hooijmans) na 6 ronden gedeeld 4e/5e stond. Helaas werd hij door het Zwitserse indelingssysteem in de slotronde aan Amelia gekoppeld en dat bleek toch teveel van het goede. Gepasseerd door een heel cordon 3-punters moest Teun genoegen nemen met een 50% score inclusief een karrevracht aan weerstandspunten en een 9e plaats.

Twee weken eerder hadden Marnix Dusebout en Thijs van Gessel ook al samen met 7 andere deelnemers bij de Pupillen F moeten opboksen tegen Amelia. Allen beten in het stof maar dat leidde er uiteindelijk wél toe dat er maar liefst 5 spelers op de gedeelde tweede plek eindigden. Daaronder Marnix die op SB-punten zelfs de tweede prijs in de wacht sleepte al had de finish wel wat beter gemogen!. En ook Thijs had net voldoende SB-punten om zich via een sterke eindsprint van 4 uit 5 nog net de vijfde en laatste beker te mogen toeëigenen!

alt

Helaas geen gezamenlijke foto van de prijswinnaars in F maar Marnix was hier kennelijk op bedacht en bleef in het zicht van de lens staan toen de prijzen voor de D-categorie uitgereikt werden.