Archief 2014-2015 (artikelen)

Bekerteam naar volgende ronde

Evenals 2 seizoenen terug mochten we onze bekercampagne openen tegen het Enkhuizense KTV. Een club die altijd beschikt over relatief sterke topborden waar wij wat dat betreft natuurlijk een kleine aderlating hebben moeten doen. Een zware strijd mocht dus verwacht worden maar zonder hun nieuwste aanwinst Tom Balla (jarenlang KNSB-speler van Caïssa/De Eenhoorn en ooit ook één seizoen acterend in Witte Paard 3!) kwamen onze gasten er eigenlijk niet aan te pas.

Vanuit de opening bereikten we aan vrijwel alle borden een prettige stelling: schrijver dezes (CdS) kreeg in een Konings-Indische aanval alle tijd om het initiatief op de koningsvleugel uit te bouwen, Jan Brink koesterde het voor de Siciliaanse Alapin zo typerende eindspelvoordeeltje, Bryan had met zwart voor de verandering eens een ruimtevoordeel en André had het actieve stukkenspel in een Blackmar-Diemer zonder daar een pion bij achter te staan. Enige probleem was misschien het verblijf in het enigszins bedompte interne activiteitenzaaltje maar na de verkassing naar de om 21.00 uur weer vrijgekomen recreatieruimte stroomden de punten binnen. Allereerst bij ondergetekende waar de witspeler vlak voordat zijn in het midden residerende koning definitief onder vuur genomen zou worden het wel geloofde en opgaf. Bij Jan was het ineens ook gebeurd en dat moet dus wel met een blunder aan de overkant te maken gehad hebben want zo groot was zijn voordeel nu ook weer niet. André had inmiddels een kwaliteit tegen een pion buitgemaakt en kon met het oog op de tussenstand met een gerust hart remise forceren. Tenslotte Bryan die zijn 2 vrijpionnen gebruikte om ook hier de vijandelijke koning naar het midden te dwingen en met een fraaie slotcombinatie de kroon op het werk zette.

Witte Paard - KTV 3½ - ½

(Chris de Saegher 2201 - Cees v/d Zee 2032 1 - 0, Jan Brink 1961 - Vasco Metten 1774 1 - 0, Bryan Wijk 1919 - Henk Keesman 1873 1 - 0, André Meester 1807 - Adri Haakman 1989 ½ - ½)