Archief 2014-2015 (artikelen)

Jongste jeugd slaat toe in GP Zaanstad

Afgelopen zondag werd in het Zaanlands Lyceum alweer voor de elfde maal de Zaanse editie van de NHSB Grand Prix cyclus gespeeld. Ruim 100 jeugdschakers, waarvan het merendeel uit Noord-Holland, namen het, verdeeld over 13 groepen, tegen elkaar op. Namens onze jeugdafdeling iets minder deelnemers (7) maar er werden weer wat fraaie resultaten neergezet, vooral door de D- en E-jeugd!

Wat te denken bijvoorbeeld van Marnix Dusebout die het wel eens tijd vond te laten zien dat hij de laatste tijd een beetje beneden zijn stand is ingedeeld?! In groep 10 liet hij er ditmaal geen gras over groeien en won hij al zijn partijen plus natuurlijk de grootste beker!

Teun Holtman was na zijn 2e prijs in Hoorn ditmaal in groep 6 ingedeeld en het zou al knap geweest zijn als hij zich weer in de strijd om de ereplaatsen zou kunnen mengen. Maar Teun had kennelijk besloten dat een eerste prijs ook wel eens leuk is en pakte die eveneens met een 100% score! Marijn Bakkum deed het met 5 uit 7 ook uitstekend en sleepte de 3e prijs in de wacht. Het onderlinge duel in ronde 6 was achteraf dus beslissend!

In groep 5 was Joerie van der Meer met 4 punten de trotse koploper na 5 ronden maar twee nederlagen gooiden vervolgens toch nog zand in de prijzenmachine en wederom een 4e plek!

Noa Disbergen leek zich in groep 2 aanvankelijk niets aan te trekken van al die ervaren toernooischakers om hem heen en startte sterk met een overwinning en een remise. Helaas ging voor hem toen al het schaaklicht uit en moest hij vijfmaal in het stof bijten. Ook een paar keer in het verre eindspel, het terrein waarop hij doorgaans sterk acteert.

En tenslotte onze vertegenwoordigers in de hoogste groep. Bob de Wit startte met twee nederlagen en plaatste vervolgens een tussensprint van 4 overwinningen welke helaas in de laatste ronde wreed verstoord werd. Hajo Bons kwam als laagste ratinghouder niet zo verrassend voor de dag als in de GP Santpoort maar zijn score van 2 uit 7 (inclusief enkele halsbrekende tijdnoodduels!) is nog alleszins acceptabel te noemen.

 

Nog een woord van dank aan de groepsleiders namens onze club (Robin Mandersloot, Jan de Wilde, Jan Roebers(!), Corrie de Rover en Ronald Dusebout) die op deze manier ook weer hun bijdrage geleverd hebben aan een geslaagde middag.

 

Alle uitslagen: