Archief 2013-2014 (artikelen)

Een goede leerschool in Hoorn

Al was de vertegenwoordiging namens Het Witte Paard bescheiden, zowel bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen in de oudste leeftijdscategorieën als het NHSB Kampioenschap voor E-viertallen waren we van de partij.

Bij de B-categorie (in het weekend van 15 en 16 februari in De Huesmolen) evenals vorig jaar alleen in de persoon van Bob de Wit en bij de E-teams (23 februari in De Kreek te Zwaag) ivm de voorjaarsvakantie een gelegenheidstrio onder aanvoering van Teun Holtman en Youri Honig. Voor hun stond met een mannetje minder het credo 'Deelnemen is belangrijker dan winnen' dus zeker voorop!

Voor Bob zou het in het selecte gezelschap van voornamelijk NHSB jeugdtoppers toch ook vooral een zaak worden van zo goed mogelijk partij bieden en kijken hoe ver je kunt reiken maar na 2 ronden prijkte zijn naam bovenaan de ranglijst!

Dit na overwinningen op Zaans AB-kampioen Raymond Mastenbroek (via een verrassende overval op de witte koningsstelling) en Jelle v/d Broek, die vorig jaar nog groep 1 van de GP Castricum op zijn naam schreef!

De nummers 1 en 2 op rating bleken vervolgens net een maatje te groot, al moesten die hard voor hun punten werken!

Tegen de andere Zaankanter Arjen Springorum lag remise in het verschiet maar bij het opruimen van de laatste damevleugelpion liet Bob helaas een dodelijke batterij van dame en paard toe en daardoor kreeg hij in de slotronde de bye toegewezen met als eindresultaat 50% en een gedeelde vierde t/m achtste plaats.

alt

In het groen Arjen en Bob aan het begin van hun Siciliaanse partij in ronde 5

 

Ons E-team kon wat Witte Paarders betreft dus maar op 2 van de 6 speelgerechtigden een beroep doen en het siert Teun en Youri dat zij de dappere maar enigszins ongelijke strijd wilden aangaan! Aangevuld met Marijn Bogerd, een schoolschaker uit de Torengroep van De Werf die daarbovenop ook nog voor het eerst met klok moest spelen. Voordeel daarbij dat het eerste bord open gelaten kon worden zodat niet tegen de sterkste speler hoefde te worden aangetreden. Vooral tegen de eerste teams van Kennemer Combinatie, De Waagtoren en Caïssa/De Eenhoorn een prettige bijkomstigheid. Maar die hebben aan de andere borden natuurlijk ook de nodige kanonnen. Des te knapper van Teun dat hij aan het tweede bord tweemaal de eer wist te redden en een vol punt scoorde!

Gelukkig waren er namens de organiserende vereniging nog 3 teams van de partij en daar moesten, afgezien van de bye in ronde 1, de matchpunten dan maar tegen behaald worden. Helaas lukte dat alleen tegen CE 4 toen zowel Teun als Youri wonnen. Youri pakte ook een punt tegen het sterke meisjesteam van CE 2 en in de slotronde tegen CE 3 was het weer de beurt aan Teun die zo op een prima score van 4 uit 6 uitkwam. Marijn moest dus zesmaal na lange strijd de koning omleggen maar zal ook zéker de nodige ervaring rijker geworden zijn. Op bordpunten werd nog net CE 4 voorgebleven en derhalve een zesde plaats voor onze jongens. 

alt

Van links naar rechts Teun, Youri en Marijn

alt

Tussen de ronden door sparren met teamcaptain Gerard Honig 

alt

De wedstrijd tegen de meisjes van Caïssa/De Eenhoorn 2