Archief 2013-2014 (artikelen)

Dubbelslag Marnix Dusebout en Thijs van Gessel op NHSB Pupillendag

Afgelopen zondag werd in Zuid-Scharwoude het Noord-Hollands Kampioenschap in de jongste leeftijdscategorie├źn gespeeld. En namens Het Witte Paard hebben Marnix en Thijs toch wel voor een daverende verrassing gezorgd door in de G-groep (geboortejaar 2006) beslag te legggen op de bovenste 2 plaatsen!

alt

Doordat favoriete Stella Honkoop er de voorkeur aan gaf om met het 2-daagse toernooi in de D-categorie mee te doen leek het een open strijd te worden. Maar Marnix had daar geen boodschap aan en won al zijn 7 partijen! Thijs moest in de gezamenlijke GH-groep nog wel wat H-spelers voor zich dulden maar met 4 uit 7 klasseerde hij zich als tweede G-tje.

Naast twee enorme bekers (zie foto) leverde dit onze talenten ook kwalificatie voor het NK in juni op.

In de F-groep (geboortejaar 2005) draaide Teun Holtman ook een lekker toernooi maar helaas liet hij net iets te veel kansen liggen om op het erepodium te eindigen. Een zesde plaats in een veld van 12 spelers is echter ook een goed resultaat en daarvoor mocht hij nog een stripboek uitzoeken.

Jongens, prima gedaan en ook al waren sommige jeugdclubs niet zo talrijk vertegenwoordigd als in andere jaren, dit nemen ze jullie nooit meer af!

altalt