Archief 2013-2014 (artikelen)

Marnix Dusebout tweede op Zaans Kampioenschap

Op donderdag 2 januari werden in Boko Zaandam de Zaanse Jeugdkampioenschappen gespeeld en in de jongste categorie (E) wist Marnix Dusebout daar heel knap de 2e prijs binnen te halen.

altalt

Zoals jullie aan de eindstand van de gecombineerde D/E-groep kunnen aflezen leverde Teun Holtman ook een uitstekende prestatie door 'overall' als 5e te finishen. Op een half weerstandpuntje miste hij net de E-beker voor de 3e prijs maar hij mocht wél de ratingprijs mee naar huis nemen. Afgezien van de overtuigende kampioenen (Peter van Putten in D en Stella Honkoop in E) en Marnix zat het veld verder dicht op elkaar en scoorden ook Elze Dusebout en Youri Honig (resp. 11e & 12e met 4 uit 9) er lustig op los.

 altalt

Links Teun in zijn laatste ronde partij tegen de kampioen (niet bepaald een gemakkelijke indeling dus!). Rechts het onderlinge duel met Youri dat uiteindelijk in pat zou eindigen. Achteraf een kostbaar half punt verlies!

In het zaaltje achter de schuifwand was de gecombineerde AB/C-groep actief met daarin vele oud-kampioenen. Een reuzesterk deelnemersveld dus waarin onze jongens zich niet in de strijd om de prijzen konden mengen. Emil Aktas wist met 4 uit 7 nog heel verdienstelijk 6e te worden. Hajo Bons (8e), Jim Eijman (11e) en Bob de Wit (13e) kwamen onder de 50% uit maar hebben vast en zeker een goede leerschool gehad. Kampioenen werden hier Raymond Mastenbroek (ZSC-Saende) in AB en Mark Honkoop (Assendelft) in C.

alt