Archief 2013-2014 (artikelen)

Mooie bekeroogst in GP Zaanstad

Afgelopen zondag hadden we in ieder geval wat onze jeugd betreft een mooie opkomst bij het Grand Prix toernooi in het Zaanlands Lyceum.

Als medeorganisator heb ik zoals gewoonlijk weinig van de partijen zélf kunnen zien maar de prestaties waren er niet minder om. Vier van de negen Witte Paarders wisten zich in de prijzen te spelen!

Meest opvallend daarbij natuurlijk Hajo die in groep 4 al zijn partijen won (7 uit 7!). Gezien zijn goede spel op de vrijdag had ik hem natuurlijk alle kansen toegedicht maar dat ie zo zou uithalen!?

Ook Jim scoorde er in groep 6 lustig op los en verkeek zich alleen op de zeer jeugdige groepswinnares. Met 6 uit 7 was de beker voor de tweede prijs natuurlijk meer dan verdiend!

Dezelfde score was weggelegd voor Teun in groep 12 en die wist dus in zijn toernooidebuut ook meteen maar de tweede prijs voor zich op te eisen, heel knap gedaan!

Ook Noa wist zich in de sterke groep 3 via een overwinning in de laatste ronde nog net bij de eerste drie te scharen/schaken. Concentratie tot op het eind loont!

De andere 5 Witte Paarders hadden het gezien hun groepsindeling een stuk zwaarder: Bob (7e in groep 2), Mo (8e in groep 3), Joerie (8e in groep 4), Marnix (8e in groep 9, wél overwinning op de nummer 2!) en Thijs (7e in groep 10). Maar zij hebben vast genoeg bijgeleerd om in een volgend GP optrede

n weer toe te slaan!

Tenslotte mogen we ook zeer tevreden zijn over onze inbreng qua groepsleiders, 4 in getal waarmee we ten opzichte van de andere Zaanse verenigingen voorop liepen!

Dank dus aan Michiel v/d Wal, Jan de Wilde, Ronald Dusebout en last but not least Corrie de Rover voor wie het natuurlijk ook een gezellig weerzien met vertrouwde gezichten was!

Voor alle groepseindstanden verwijs ik jullie naar de site van de Noord-Hollandse Schaakbond:

  www.nhsb.nl/agenda/grandprix/laatsteuitslagen.htm