Archief 2013-2014 (artikelen)

Start Grand Prix cyclus 2013-2014

Op zaterdag 19 oktober was in Hoorn de aftrap van het nieuwe NHSB Grand Prix seizoen. Daarbij 5 jeugdspelers namens onze club waarbij Joerie en Bob voor dat ze nog maar een zet gedaan hadden al direct een prijs in ontvangst mochten nemen aangezien ze vorig seizoen aan minstens 5 van de 7 toernooien hadden meegedaan.

In de sterk bezette groep 2 kende Bob wat opstartproblemen en de punten kwamen pas binnen toen de voor hem wat vertrouwdere openingen op het bord kwamen (2½ uit 7).

Groep 4 telde 2 Witte Paarders waarbij Joerie geconcentreerd spelend tot het eind in de race was voor het eremetaal. In de slotronde won hij fraai een stuk maar de pionnen van de tegenstander legden uiteindelijk meer gewicht in de schaal. Daardoor werd het met 4 uit 7 een plek net buiten de topdrie. Ook in deze groep Jim die na lange tijd weer eens een toernooi speelde. Hij bleef uiteindelijk op één punt steken maar had er gezien zijn soms spectaculair op koningsaanval gerichte tactiek meer verdiend. Zo sloeg hij tegen de groepswinnaar meermalen remise af en zelfs nadat die de dame weer terug wist te winnen was dat terecht. Alleen voortaan iets zuiniger zijn op de vrijpionnen!

Marnix mag inmiddels al bijna een ervaren toernooispeler genoemd worden en stond zijn mannetje in groep 11. Maar omdat 3 tegenstanders toch net even sterker waren moest ook hij genoegen nemen met de 4e plaats.

Tenslotte Thijs die dankzij alert optreden van Ronald Dusebout zijn toernooidebuut in de laagste van de 14 groepen mocht maken. Uiteraard daarin veel lange partijen want matzetten gaat nog niet zo soepel daar en zo af en toe gaat er ook een halfje verloren door pat. Bij Thijs was dat gelukkig maar eenmaal het geval en zijn score van 4½ uit 7 was goed voor de gedeelde 3e plaats! De SB-punten (de totaalscore van de tegenstanders waar je van gewonnen of remise tegen gespeeld hebt) vielen in zijn voordeel uit en zo werd er dus toch nog een beker in de wacht gesleept!