Archief 2011-2012 (artikelen)

Zware Grand Prix Beverwijk voor Witte Paarders

 

Op zondag 18 december werd het 4e NHSB Grand Prix toernooi gehouden, ditmaal voor het eerst in Beverwijk. Er waren ca.100 deelnemers verdeeld over 13 groepen en de 4 Witte Paard deelnemers waren mooi over de 4 hoogste even groepen verdeeld.

Noa mocht het zelfs in groep 2 opnemen (zo hoog had hij nog nooit gezeten!) en samen met de hoofdgroep was hier een aparte ruimte voor gereserveerd. Dat had op de concentratie van de spelers blijkbaar een positief effect want de keren dat ik keek zag ik Noa heel goede dingen doen op het schaakbord, vooral in het eindspel. Ondanks de sterke tegenstand liet hij zich geen enkele keer wegblazen en scoorde heel knap drie remises en een overwinning op Arjen Springorum van ZSC-Saende!, 2½ uit 7 dus.

In groep 4 had Bob weer eens last van het ‘blundervirus’. Diverse in de opening goed opgebouwde stellingen werden met één grafzet om zeep geholpen resulterend in 1 uit 7. Maar in het volgende toernooi zit hij ongetwijfeld weer wat fitter achter het bord zodat zijn tegenstanders alvast gewaarschuwd zijn!

Ook Joerie bleef in groep 6 onder zijn kunnen met een score van 1½ uit 7. Misschien moet bij hem voorlopig de f-pion vastgelijmd worden?!

Wellicht had een en ander ook te maken met de warme omstandigheden in de speelzaal want ook Mo zag ik in groep 8 dingen doen die hij op de vrijdagavond bij ons nooit doet. Onder meer het uitvoeren van een ‘Herdersmat’ terwijl de dame niet gedekt wordt! Wél wist hij in de laatste ronde op heel getruukte wijze nog één van de kanshebbers op een prijs onderuit te halen waardoor hij op 2 uit 7 kwam.

Jongens, dit schreeuwt om revanche in Sint-Pancras (8 januari) of eventueel al op dinsdag 3 januari tijdens het Zaans Kampioenschap in Zaandam!