Archief 2011-2012 (artikelen)

Geslaagde GP Zaanstad met 4 Witte Paard prijswinnaars

Winnaars groep 14


De op zondag 13 november gehouden Grand Prix Zaanstad kan in meerdere opzichten geslaagd genoemd worden: prima opkomst, sterke bezetting van ook buiten Noord-Holland, diverse Witte Paarders in de prijzen en mooi weer.

Dat laatste is zéker een welkome bijkomstigheid aangezien je de spelers die soms razendsnel hun partij afwerken ook even naar buiten kunt sturen om de ‘accu’ op te laden.

Dat er wat betreft de kantine aanvankelijk even geïmproviseerd moest worden (de leerlingenvereniging van het Zaanlands liet het ditmaal afweten) mocht de pret ook al niet drukken.

En de traditie dat de Witte Paard debutanten het goed doen werd ook voortgezet. En hoe!

In groep 14 regeerde Brenda Rovers met harde hand en won al haar partijen daarmee natuurlijk de 1e prijs binnenslepend!

En één groep hoger liet Mo Mak zien dat hij in Santpoort wat onder de maat gebleven was want ook hij scoorde met speels gemak (af en toe een Herdersmat) 7 uit 7!

Nicolaas Schuddeboom zat in vergelijking met vorig jaar flink wat hoger (groep 10) en dat had zijn weerslag op zowel zijn spel als zijn score. Maar hij liet zijn humeur er niet door bederven en wist aan het slot nog 2 partijen te winnen.

In groep 9 had Joerie v/d Meer ditmaal alle aandacht voor het schaken (en niet voor het computerlokaal) en dat wierp aanvankelijk zijn vruchten af (3½ uit 4) maar daarna kwam op één of andere manier de klad erin zodat er in de slotronden geen punten meer bij kwamen.

Ook Jim Eijman had in groep 7 een bliksemstart (3 uit 3) maar helaas kwamen toen de wat sterkere tegenstanders en was zijn eerste nederlaag weer eens het begin van een serie.

Tim Gras had het in dezelfde groep vanaf het begin al niet zo makkelijk en scoorde uiteindelijk 1½ punt.

In groep 6 leek Bob de Wit ook al op de hoofdprijs aan te sturen maar in het midden van het toernooi was er even een dipje met twee nullen. Een krachtig herstel bezorgde hem nog de 3e prijs.

Onze hoogste vertegenwoordigers kwamen in groep 4 uit en mochten in de eerste ronde meteen tegen elkaar. Hajo Bons had de winst voor het grijpen maar gaf op het eind zijn toren weg en vergat toen ook nog eens de laatste pion eraf te slaan waardoor hij zelfs nog op tijd verloor. Maar ondanks deze onfortuinlijke start wist hij als ratinglaagste toch nog heel knap 3 punten te behalen. Voor Jesse de Dijcker was deze meevaller de opmaat voor ouderwets sterk spel en een dans om de ereprijzen en dat werd na een nederlaag in de slotronde uiteindelijk de derde.

Vanaf deze plaats weer dank aan onze inmiddels vertrouwde groepsleiders Robin Mandersloot, Michiel v/d Wal (op deze manier gelukkig nog steeds bij Het Witte Paard betrokken, zie foto bij groep 9 hieronder) en Corrie de Rover.


Winnaars groep 4


Winnaars groep 5

 

Winnaars groep 9

  

Winnaars groep 13