• Home Slideshow Header 1

Bizar

Het zou toch niet moeilijk worden. Het baarde zelfs geen zorgen dat Leendert ontbrak. De uitwedstrijd in de voorlaatste ronde van ons 2e achttal, medekoploper in 3F, tegen éénpunter Excelsior 2 kon niet anders dan gewonnen worden.
Maar het scheelde weinig of we waren in het regenachtige Heemskerk zowaar tegen een nederlaag aangelopen. Zelden, misschien wel nooit, heb ik een zo bizarre schaakavond beleefd. Er werden aan onze kant drie dames in de aanbieding gedaan. Een duidelijke vorm van grensoverschrijdend (wan)gedrag.

Lees meer

Vooruit gespeeld

“Je moet er wel wat voor over hebben, zeg”, mopperde Ria toen ik gisteravond even voor half 7 mijn Gazelle uit de schuur haalde om naar station Wormerveer te fietsen.
Het is daar tegenwoordig prettig stallen. In de overdekte stalling kun je met je OV-chipkaart de beveiligingspoortjes openen en dan je fiets de eerste 24 uur gratis opbergen.

Lees meer

Witte Paard 1 in neerwaartse spiraal

De serie van 4 wedstrijden tegen de andere teams uit de onderste helft van de ranglijst is uiteindelijk in de min afgesloten. En dat op niet mis te verstane wijze tegen Het Spaarne dat in de afgelopen seizoenen toch een trouwe puntenleverancier voor ons was. Het ten derde male ontbreken van Alexander had toch meer invloed dan ons lief was en al lijkt een en ander weinig gevolgen voor volgend seizoen te hebben, gezichtsverlies levert het natuurlijk wel op.

Lees meer

Aanvangstijd clubavond weer 20 uur!!

In oktober zijn we begonnen met een aanvangstijd (van de clubavond) van half acht. Dit was mogelijk, doordat de jeugd naar woensdagavond verplaatst werd.

Inmiddels wordt er door de jeugd (ook) op vrijdagavond weer vanaf kwart voor zeven geschaakt zodat we de aanvangstijd weer aanpassen naar 20 uur.

Met ingang van 9 februari a.s.

De standen van de interne competitie zijn weer bijgewerkt (ronde 17-18-19 van het variatieschaak.

De webmaster

 

Bekerteam naar laatste acht

De competitieleider bleek ons wat de loting voor de 2e bekerronde betreft wederom goed gezind. Tegenstander was SC Westeinder, een fusieclub waarin weliswaar nog veel sterke oud-leden van Aalsmeer op de ledenlijst staan maar die op hun beurt allemaal voor andere clubs binnen de NHSB of SGA uitkomen. Het grootste probleem achteraf was de reis naar het dorpshuis in Kudelstaart.

Lees meer

Witte Paard 1 in sneltreinvaart naar gelijkspel

Je houdt in een streekderby tegen Krommenie met veel scenario's rekening maar niet dat je ruim voor de klok van vieren al klaar bent! Een aantal salonremises was hier debet aan en in de partijen waar wel het nodige spektakel te beleven viel was er uiteindelijk ook snel duidelijkheid . Enfin, we staan eens niet met lege handen na een Zaans onderonsje.

Lees meer

  • 1
  • 2